Gør din dag lidt bedre med Haribo

klassiker er Haribo slik

Næsten 50% af danskerne spiser slik 1-2 gange om ugen. Der mangler i hvert fald ikke et større udvalg af slik. Der er rigeligt – lakrids, vingummier og chokolade er bare nogle af de mange muligheder, man er stillet overfor, når man står og skal vælge snacks. Men en klassiker er Haribo slik. Alle spiser det – og alle elsker det. Hvis man ikke er til vingummi bamser, er der helt sikkert en form for lakrids man bedre kan lide – og vice versa.

De bedste tidspunkter at spise slik på

Slik kan selvfølgelig spises når som helst. Der er ikke et ’bedste tidspunkt’. Men der er alligevel tidspunkter, man er mere tilbøjelig til at åbne en pose Click Mix.

Fredag aften. Det famøse fredagsslik. Det er noget, de færreste ikke kender. I børns tilfælde bliver fredagsslikket ofte nydt sammen med et fjernsynsprogram. Det skaber hurtigt en tradition, og langt de fleste børn er begyndt at forvente fredagsslik, da det er så natulig en del af starten på weekenden.

Endnu en god undskyldning for at dykke ned i slikskålen er til fødselsdage eller lignende. Det er nærmest obligatorisk at have en skål slik stående til at snacke af.

Sidst men ikke mindst så er Haribo især godt på en regnvejrsdag. Hvis man har en lidt dårlig dag, eller vejret ikke er super godt, kan man med fordel spise lidt slik. Slik får nemlig blodsukkeret til at stige, hvilket producerer serotonin – et stof som gør dig glad! Du kan nu derfor spise slik med god samvittighed.

Haribos historie i Danmark

Haribo blev etableret i Danmark i 1935, men allerede før det havde dens forgænger Sukkervarefabrikken Danmark eksisteret i næsten 10 år. Der var starten på noget fantastisk, og som årene gik, blev der fremstillet flere og flere typer slik på den lille fabrik på Frederiksberg. Grundet pladsmangel på Frederiksberg grundet den store popularitet for blandt andet Skipper Skrå og diverse andre lakrids og vingummi produkter, måtte Haribo allerede i 1962 flytte til større lokaler i Faxe. Herefter gik det stærkt; Gennem 70’erne og 80’erne blev mange flere produkter opfundet – heriblandt den bedst sælgende Matador Mix.

Haribo var fra start af en succes og er stadig fortsat en af de mest populære slikmærker i Danmark. Alle danskere vil kunne huske at have spist forskellige af firmaets produkter i deres barndom, og det er intet tilfælde, at langt de fleste også stadig spiser det.

Haribo rundt omkring i verden

Det er selvfølgelig ikke kun i Danmark, at Haribo er meget populært.

Firmaet blev registret i 1920 i Tyskland af Hans Riegel, hvor han bare to år efter opfinder DANSEBAMSEN, som er forgængeren til GULDBAMSEN. Det er ingen overraskelse, at bamsen hurtig blev populær. Selvom Haribo startede i Tyskland, blev det tydeligvis hurtigt populært i Danmark også. Men sidenhen er sortimentet også blev tilbudt diverse steder i Asien, Amerika, Australien og selvfølgelig store dele af Europa. Der er ingen tvivl om, at det populære firma fortsat vil vokse.