Hotel nuuk er et fantastisk sted at besøge

mig på Hotel Nuuk

Har du nogensinde drømt om at rejse til Grønland? Da muligheden for at rejse til Grønland præsenterede sig, var jeg begejstret, men lidt tøvende. Selvom jeg havde hjulpet mange rejsende i at rejse til Grønland, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente, da jeg forberedte på min egen tur. Og det er grunden til denne blog – for at hjælpe dig med at forberede dig på et eventyr i livet eller i det mindste kile din indre vandløb!

Selvom Grønland er geografisk lige ved siden af ​​Island, ved islændinge generelt ikke meget om det daglige liv derovre, og da de fleste af de historier du hører om handler om at spise sælfedt. Tro mig, tanken om at bringe min egen mad med mig skød mig. Men i sidste ende besluttede jeg at byde det ukendte i grønlandsk køkken velkommen og bragte kun en pakke kiks og nogle kirsebærtomater, noget der altid kommer til at fungere som en back-up-snack.

Hotel Nuuk er en af vores bedste hoteller

Efter en næsten 3 timers flyvning fra Reykjavik med Air Iceland Connect via Reykjaviks indenlandske lufthavn landede vi i Ilulissat, en lille by beliggende på Grønlands vestkyst, 250 km nord for polarcirklen. Ilulissat er den tredjestørste by i Grønland med ca. 4500 beboere og har fire omkringliggende landsbyer og 3500 slædehunde (wow!). Ilulissat, der betyder isbjerget i grønlandsk, ligger ved is fjorden, som blev optaget som UNESCOs verdensarvssted i 2004. Isfjorden er 40 km lang, fyldt med enorme isbjerge fra verdens mest aktive gletscher Sermeq Kujalleq.

Byen er meget smuk, og havudsigten ændres altid, da isbjerget flyder forbi. En sjov kendsgerning: Husene i dette område er bygget oven på klipperne, fordi jorden er frosset året rundt.

På min første dag i Ilulissat havde jeg en afvikling gåtur til Sermemiut på min dagsorden for eftermiddagen. Jeg planlagde alle mine ture gennem Island Travel via verden af ​​Grønland og de var vidunderlige at arbejde med-meget professionel og venlig. De hentede mig på Hotel Nuuk hvor jeg opholdt sig i de første 2 nætter, og vi kørte gennem byen, indtil vi var tæt på hundeparken, hvor de fleste slæder hunde i Ilulissat holdes. Derfra startede vi vores tur, der kun var omkring 1,5 km hver vej til den gamle bosættelse Sermermiut, hvor forskellige Inuit-kulturer levede i 4000 år. Du kan stadig se mange rester fra den oprindelige bosætning, og da vi kom til synspunktet på Nakkaavik var udsigten den betagende smukke is fjord.

Hotel nuuk ligger i det smukke gørnland

Efter en lækker morgenmad på Hotel Nuuk besluttede jeg at gå fra hotellet til kontoret for grønlandskontoret, som ligger i centrum af Ilulissat. Det tog ca. 20 minutter med foto stopper hvert par skridt siden byen er utroligt malerisk. Du kan også få et hotel afhentning på Nuuk, men jeg ønskede morgen gåtur før en dag ud på havet. Fra Grønlands verden blev jeg eskorteret til båden og påbegyndt min dagstur på den berømte Eqi-gletscher.

Min forventning var at bygge, da vi boede mod Eqi Glacier, beliggende i en fjord 80 kilometer nord for Ilulissat. Turen tog cirka 9 timer i alt med god tid til at tage i gletschens skrøbelige skønhed. Båden blev tæt på den massive gletscher, men lidt kunne jeg sige, at vi stadig var omkring en kilometer væk fra det af sikkerhedsgrunde som faldende is nedbrud i vandet med enorme tordenlignende lyde. Erfaringen med at se denne gletscher forbliver i min hukommelse for evigt, og jeg vil meget anbefale det til alle, der rejser til Ilulissat. Det er også muligt at booke overnatning på en lodge med udsigt over Eqi-gletsjeren.