Køb brænde til ovnen

mere brænde til

Din brændeovn skal fodres, især når det bliver mere og mere koldt udenfor. Men det er ikke altid, at det er det samme brænde alle ovne skal have. Derfor bør du lige kigge en ekstra gang på din ovn, så du kan finde frem til det rigtige brænde, der passer til den.

Derudover kan du også overveje, hvor meget du har tænkt dig at bruge ovnen i løbet af vinteren, og derfor hvor meget brænde du skal bruge i den forbindelse.

Hvilken ovn har du?

Det første, du skal kigge på, er selvfølgelig hvilken type af brændeovn, du har. De forskellige ovne arbejder forskelligt, og derfor skal de fodres forskelligt. Har I eksempelvis en stor ovn stående, skal der noget mere brænde til, end hvis I bare har en lille ovn.

Der kan også være komplikationer i forhold til, hvor energivenlig ovnen er. Især hvis du bruger den til at varme hele huset op med, er det måske vigtigt, at den er mere energieffektiv, end hvis du ikke bruger den særlig tit.

Hvad har du plads til?

Af plads gælder det både, hvad du har plads til i forhold til størrelsen på din brændeovn, men også hvor meget brænde du har plads til at købe. Har du ikke så meget plads, kan du måske nøjes med at købe en lille omgang brænde, så det passer til, hvor meget I bruger i løbet af en enkelt vinter.

Det kan for eksempel også være, hvis I ikke bruger brændeovnen til så meget, men bare hygge, så er det ikke nødvendigt at have så meget brænde liggende.
Har I derimod meget plads eller bare moderatplads i et skur eller i garagen, så kan det sagtens betale sig at købe stort ind. Brænde kan nemlig holde sig rigtig længe, så har I plads, så køb bare stort ind, så I har til mange år.

For eksempel kan man også købe et helt brændetårn, som ganske vist er dyrere end bare lidt træ, men så har I i hvert fald nok. Det kan også være, hvis naboen fælder et træ, og der så er meget træ til overs. Tag gerne imod, for det kan helt sikkert bruges i din brændeovn.

Mange muligheder for brændeovne

Det behøver dog ikke kun være rent brænde, du putter i din ovn. Efterhånden er der mange muligheder for forskellige ovne, som kan lave hygge og varme huset op. Er det hele huset, du gerne vil varme op, kan et pillefyr for eksempel nogle gange være en bedre investering i det lange løb.

Er det bare for hyggen skyld, så er en brændeovn måske en god løsning, men det kræver også, at den passer til skorstenen, og at du giver dig tid til at passe den, rengøre den og fodre den, når du vil bruge den. Ofte kan det være træls, men det er altså nødvendigt, hvis man vil have den ultimative hygge.