Målgruppeanalyse er værd at bruge tid på

værktøjer kan målgruppeanalyse

Målgruppeanalyse indebærer at identificere målgruppeanalyse og tilpasse en tale til deres interesser, forståelsesniveau, holdninger og overbevisninger. At tage en målgruppe-centreret tilgang er vigtig, fordi en taleres effektivitet vil blive forbedret, hvis præsentationen er skabt og leveret på en passende måde. At identificere målgruppeanalyse gennem omfattende forskning er ofte vanskelig, så publikum tilpasning er ofte afhængig af den sunde brug af fantasi.

Som med mange værdifulde værktøjer kan målgruppeanalyse bruges til overskydende. Tilpasning af en tale til en målgruppeanalyse er ikke det samme som blot at fortælle et publikum, hvad de vil høre. Målgruppeanalyse betyder ikke ‘grandstanding’ eller ‘kowtowing’ til en offentlighed. Tilpasning styrer snarere stilistiske og indholdsvalg, som en højttaler gør for en præsentation. Tilpasning af målgruppeanalyse indebærer ofte at gå en meget fin linje mellem overpasning og underpasning – en sondring, der kan forstås bedre ved at forstå de generelle komponenter i denne færdighed. Kommunikationsafdelingen tilbyder tips til analyse af en målgruppeanalyse.

Målgruppe Analysefaktorer der spiller ind

Målgruppe forventninger

Når folk bliver publikumsmedlemmer i en talesituation, bringer de med sig forventningerne til anledningen, emnet og højttaleren. Overtrædende forventninger til publikum kan have en negativ indvirkning på talens effektivitet. Forestil dig, at en lokal politiker bliver bedt om at tale på mindeservice for en elsket tidligere borgmester. Publikum forventer politikerens tale til at rose den afdødes liv og karriere.

Hvis politikeren benyttede lejligheden til at diskutere et stykke lovgivning, ville publikum sandsynligvis blive fornærmet og taleren ville miste troværdigheden. Selvfølgelig kan der være nogle situationer, hvor krænkelse af publikums forventninger ville være en effektiv strategi. Prætendenter, der laver politiske udsagn ved Academy Awards, gør det netop, fordi meddelelsens uoverensstemmelse med anledningen øger proklamationspåvirkningen.

Publikums viden om et emne kan variere meget ved en given lejlighed, og derfor bør kommunikatørerne finde ud af, hvad deres publikum allerede ved om emnet. Overestimere aldrig publikums viden om et emne. Hvis en højttaler lancerer til en teknisk diskussion om genteknologi, men lytterne ikke er bekendt med basisgenetik, vil de ikke kunne følge din tale og hurtigt miste interessen. På den anden side kan drastisk undervurdering af publikums viden føre til en tale, der lyder nedladende.

Målgruppeanalyse er fantastisk værktøj til mange ting

Prøv at lave nogle undersøgelser for at finde ud af, hvad publikum allerede ved om emnet. At give en kort gennemgang af vigtige vilkår og begreber er næsten altid hensigtsmæssigt og kan undertiden gøres ved at anerkende det heterogene publikum og betydningen af ​​at “sætte alle på samme side.” For eksempel, selvom publikumsmedlemmerne var bekendt med grundlæggende genetik, en kort gennemgang af nøgleord og begreber i begyndelsen af ​​en tale genopretter erindringer uden at være nedladende.

At kende publikummets holdninger til et emne vil hjælpe en højttaler med at bestemme den bedste måde at nå deres mål på. Forestil dig, at en præsentant forsøger at overbevise samfundet om at bygge en park. En højttaler ville sandsynligvis være tilbøjelig til at tilbringe flertallet af talen og give grunde til, at en park ville gavne samfundet.

Men hvis de fandt ud af det tidspunkt, at de fleste naboer troede parken var en god ide, men de var bekymrede for sikkerhedsspørgsmål, kunne højttaleren afsætte deres tid til at vise dem, at parkbrugere ville være sikrere i parken end de i øjeblikket er spiller på gaderne. Talens overbevisende kraft er således rettet mod den største hindring for opførelsen af ​​en park.