Postkasser har også krav

at postkasser

Postens krav til postkassesystemer er relateret til størrelse, funktionalitet, mærkning og samling for at sikre, at postkassesystemet fungerer optimalt. Postkasse størrelse

Posten anbefaler, at postkassen har følgende interne dimensioner: 370mm x 270mm x 160mm

Mærkning af postkassen

Postkassen skal have en tydelig mærkning, både når postkassen / anlægget er åbent og lukket. På forsiden skal der være plads til mærkning med navn, lejlighedsnummer eller eventuelt bolignummer. Mærket skal være mindst 55mm x 90mm.

Andet mærke på postkassen

De, der ejer postkasser, bestemmer, om de ønsker at modtage uadresseret postannoncering eller ej. Vi anbefaler derfor, at postkasser ikke er præ-mærket med “nej tak for reklame” – så ejerne selv kan bestemme, hvad de skal modtage i deres postkasse.

Design og installation / placering

Mailbox-systemer er tilgængelige enten til placering i mursten eller vægmontering indendørs og udendørs.

Når du installerer, lægges vægt på at give postkassesystemet en sådan placering, at postmanden får en god arbejdsstilling. Den nederste / laveste foderhøjde må ikke være mindre end 90 cm, og den øverste / højeste kasteåbning må ikke være højere end 175 cm fra synsvinklen.

Se hvilke postkasser du skal vælge for at opfylde kravene

Funktionalitet, lås og levering

Det skal være nemt for postmanden at modtage mail i postkassen, samt for modtageren at hente posten. Hver postkasse skal levere tilfredsstillende sikkerhed for forsendelserne og være forsynet med en fast lås. Systemet skal være forsynet med et hoveddæksel med Postens “Zonelås” (for den nuværende zone i Norge) installeret. Lukning af hoveddækslet skal være muligt uden brug af en nøgle. Postkassen skal have en brevåbning, der har en tykkelse på 3-3,5 cm og en bredde på ca. 25 cm, således at bogstaver mv også kan leveres uden at åbne postkassesystemet.

Mailbox-system, der åbner som skabe med døre, der åbner for at levere posten i hylderne.

postkasseanlegg-skap.png

Skabet skal være så dybt, at det er muligt at sætte sendingerne direkte i postkassen / hylderne i længderetningen uden at dreje aviser, magasiner til at passe. Der skal være tydelig mærkning af hver postkasse, så det er nemt at se navne taget, når anlægget er åbent og låst.

Postkassesystemer, der åbnes ved at udfolde hele forsiden

postkasseanlegg-whole-forsiden.jpg

Postkassesystemer hvor oplåsning af sektioner i forskellige antal kasser på samme tid og levering sker af postmanden, der får adgang til kasserne fra toppen af ​​hver. Det er vigtigt, at døren, som modtageren låses op, er stor nok til at få ud af en standardstørrelse (A4) forsendelse.

Postkassesystemer, der åbnes ved kun at folde den øverste del af forsiden ud:

postkasseanlegg-topp.jpg

Postkassesystemer hvor åbningen til bortskaffelse er ca. ¼ del af kassehøjden. Det anbefales at låse flere kasser op samtidigt. En udfordring ved disse anlæg er ofte, at de ikke er dybe nok og dermed vanskelige at levere større forsendelser, fordi de støder ind på bagsiden af ​​planten.