Vinkasse er levering med stil

vinkasse og andre

Leder du efter en god gave? En flaske vin er god til næsten enhver lejlighed, og denne trævinkasse designet af woodworker og forfatter A.J. Hamler (forfatter af talrige bøger, herunder hans seneste “Build It with Dad”) tilføjer et personligt præg samt en praktisk boks, som din heldige gavemodtager kan bruge til at gemme næsten alt.

* Projekt udtrukket fra Hamlers “Box Builder’s Handbook”, der nu findes i paperback eller som PDF-download. Bogen er inkluderet i Box Making Value Pack – 10 boksebøger, artikler og videoer til kun $ 79!

De fleste sande vin aficionados har tendens til at vende deres næser op på vin, der kommer i en kasse; For dem vil kun den fineste flaskevin gøre. Men jeg er villig til at vædde på, at enhver der elsker vin vil nyde enhver vintage, der kommer i denne boks. Beholdere til at transportere vinflasker er ikke unikke. Enhver søgning på internettet vil fremkalde adskillige poser, poser, vinkasse og andre containere – men det jeg bemærkede om næsten alle disse var, at de kun er beregnet til et enkelt formål: at bære en en flaske vin. Det betyder, at hvis du giver en ven en kasseflaske, efter at have nydt selve vinen, vil kassen ende op på en hylde, indtil det er nødvendigt at bære en flaske igen.

vinkasse er gode at have

Jeg skulle tænke, ville det ikke være pænere, hvis en vinkasse blev designet til at have et andet formål efter at have opfyldt sit oprindelige job? Synes for mig, der sikkert ville slå kaste det op på en hylde for at samle støv. Det er netop det, jeg har gjort med dette projekt. For sit oprindelige formål at transportere en gave til en ven, passer flasken indenfor og holdes på plads af en keeper. Keeperen strækker sig omkring 3/8 “over toppen af ​​åben boks, så lugen kan nestle over toppen.

Når kassen er tom, skal du dog vende måleren over og det bliver en indre bakke. Låget passer på bakken på samme måde, men nu kan kassen bruges til næsten ethvert formål, med et større hovedrum under og en lav udløserbakke der ligger ovenover (som vist nedenfor).

Start altid med at få en nøjagtig måling af vinflasken, som du har tænkt dig at bruge boksen til. Den flaske jeg brugte målt 12 “høj og 3” i diameter, hvilket er omtrent gennemsnittet for vinflasker. Ved hjælp af denne måling tilføjede jeg en smule til hver dimension for nogle ekstra rum (bare hvis nogen kom sammen og drak vinen fra min flaske, inden jeg var færdig med projektet, ville der være nok plads i kassen til en flaske af lignende størrelse). Du vil bemærke fra skæringslisten, at bortset fra lågindsatsen, er der ingen komponenter opført til låget. Det skyldes, at vi opbygger kassen som en enkelt enhed, så skar låget fri fra kassen. Denne måde at gøre låget på er ikke kun nemmere, men det garanterer en perfekt pasform samt løbende korn mellem kassen og lågets sider.

vinkasse af højkvalitet

Konstruktion

Efter skæring af delene er det en god ide at tjekke igen for størrelse, før du begynder at arbejde (figur 1). Vi deler denne boks i to projekter – hovedboksen og bakkeindsatsen. Start konstruktionen af ​​hovedboksen ved at skære 3/16 “× 3/8” rabbets på begge sider af begge sider, da jeg laver en dado i min bordsave i figur 2. Hvis du foretrækker det, kan du klippe Rabbete med en lige bit i en bordmonteret router. Juster nu dado-setet eller routerbordet for at skære 3/16 “× 1/4” rabbets på begge siders øverste og nederste kant samt de øverste og nederste kanter på endestykkerne (figur 3).